Kućni red u privatnom smještaju Villa Manda

Dobrodošli u privatni smještaj "Villa Manda". Želimo Vas upoznati s kućnim redom kako bi Vam boravak u našim smještajnim jedinicama bio što ugodniji.

 1. Kod dolaska u smještajne jedinice privatnog smještaja "Villa Manda" predajte domaćinu osobne dokumente svih gostiju zbog prijave boravka u Turističkoj zajednici. Dokumenti će Vam nakon upisa u Knjigu gostiju biti vraćeni unutar 24 sata. Prilikom prijave gost je dužan ostaviti polog u iznosu od 100.00 Eura kao osiguranje za eventualni nestanak, oštećenje ili uništenje apartmanskog inventara. Polog će gostu po isteku najma biti vraćen u cijelosti ili će iz njega biti nadoknađena eventualna šteta.
 2. Gost je s posebnom pažnjom dužan voditi brigu o ključu smještajne jedinice. Naknada za gubitak ključa iznosi 50.00 eura.
 3. Troškove zakupa smještaja plaćate osobno domaćinu ukoliko rezervacija nije izvršena posredovanjem agencije ili putem naše internet stranice www.villa-manda.com. Plaćanje se vrši u kunama prema cjeniku za tekuću godinu koji je istaknut u smještajnoj jedinici.
 4. U cijenu smještajne jedinice uračunavaju se: opskrba vodom, električnom energijom, energijom za kuhanje, grijanje vode, mijenjanje posteljine i rublja u sobama i kupaonici.
 5. Ukoliko se odlučite da Vaš ugovoreni boravak prekinete ranije, dužni ste platiti za cijelu rezervaciju boravka.
 6. Gost je odgovoran za čistoću smještajne jedinice, te ju je obavezan tijekom boravka i održavati. Domaćin nije obavezan održavati smještajnu jedinicu  tijekom boravka gosta.
 7. Domaćin nema pravo bez najave i dopuštenja gosta ulaziti u iznajmljenu smještajnu jedinicu, niti dirati i koristiti osobnu imovinu gosta. Domaćin može ući u smještajnu jedinicu bez prisutnosti gosta samo u slučajevima kada ima opravdanu sumnju da smještajnoj jedinici ili imovini gosta prijeti opasnost, te kada opravdano sumnja na grubo kršenje pravila kućnog reda.
 8. Domaćin Vam stoji na usluzi tijekom Vašeg boravka u vremenu od 08:00 do 20:00 sati za sve informacije i pomoć koju trebate. Domaćin nije obavezan niti odgovoran za organiziranje slobodnog vremena i animaciju gosta.
 9. Domaćin nije odgovoran za imovinu gosta, ali će učiniti sve u njegovoj mogućnosti da istu zaštiti i upozori gosta o mogućim opasnostima.
 10. Dovođenje kućnih ljubimaca dopušteno je isključivo uz odobrenje domaćina.
 11. Gostima se savjetuje suzdržavanje od pušenja u smještajnoj jedinici te preporučuje pušenje na terasama i vanjskim zajedničkim prostorima. Tijekom ljetnih mjeseci potrebno je dnevno iznositi smeće iz smještajne jedinice.
 12. Nije dopušteno unositi u smještajnu jedinicu lako zapaljive i eksplozivne tvari i tvari s jakim ili neugodnim mirisom. U smještajnu jedinicu nije dozvoljeno unositi električna trošila za koja niste dobili suglasnost domaćina. Utrošak električne energije koji je u cijeni smještaja ne predviđa neuobičajene dodatne aparate na struju, te će se za svako takvo trošilo pronađeno u stanu naplatiti dodatni troškovi električne energije razmjerni potrošnji, bez obzira jesu li upotrebljavani ili ne.
 13. Od 22:00 sata do 7:00 sati je vrijeme noćnog mira, zabranjeno je stvaranje buke i remećenje mira te uznemiravanje drugih gostiju u kući.
 14. Gost je obvezan čuvati opremu i opće stanje iznajmljene smještajne jedinice, a posebnu pažnju potrebno je obratiti na isključivanje električnih trošila, zatvaranje slavina, gašenje klima uređaja za vrijeme dok se gost ne nalazi u smještajnoj jedinici, kao i na potrebu zatvaranja svih prozora i vrata prije korištenja klima uređaja.
 15. Strogo je zabranjeno dovođenje osoba koje nisu korisnici smještajne jedinice te nisu navedeni na prethodno priloženoj rezervaciji. U slučaju pronalaska osoba koje nisu registrirane ili nisu najavljene u smještajnoj jedinici domaćin ima puno pravo otkaza smještaja svim gostima bez posljedica plaćanja storno troškova.
 16. Gost koji namjerno ili nehotice počini kvar ili štetu na imovini morat će domaćinu nadoknaditi puni iznos nastale štete. Na dan odlaska gost je obavezan osobno pozvati domaćina da uz njegovo prisustvo pregleda sve prostorije i kućne aparate kako bi dokazao da nije počinio štetu. Tek tada gost ima pravo napustiti smještaj. Sva počinjena šteta koja po odlasku nije prijavljena potraživat će se naknadno od gosta sudskim putem.
 17. Na dan odlaska obavezni ste napustiti smještajnu jedinicu do 10:00 sati kako bi ona bila očišćena i pripremljena za druge goste koji dolaze nakon Vas i imaju pravo ulaska od 16.00 sati. Zadržavanje u smještajnoj jedinici nakon 10:00 sati bezuvjetno povlači plaćanje još jednog dana bez mogućnosti daljnjeg boravka u smještajnoj jedinici.
 18. Smještajnu jedinicu koji ste unajmili obavezni ste ostaviti u stanju kakvu ste je i zatekli na dolasku: čistu, urednu i neoštećenu.
 19. Gostu koji se ne pridržava kućnog reda i remeti mir bezuvjetno će se otkazati smještaj.
 20. U slučaju otkaza smještaja od strane domaćina zbog povrede pravila kućnog reda gostu će biti naplaćen cjelokupni iznos rezerviranog razdoblja, bez obzira na kraći boravak.
 21. Gosti su dužni sami brinuti o svojim vlastitim stvarima i vrijednostima. Domaćin se odriče odgovornosti za eventualni nestanak stvari i vrijednosti gostiju.
 22. Početkom korištenja smještaja podrazumijeva se da je gost upoznat s kućnim redom i da pristaje na obaveze i uvjete istaknute u kućnom redu. Sve reklamacije uzimaju se u obzir samo ako su prijavljene za vrijeme boravka. Naknadne reklamacije ne uvažavamo. Ukoliko gost ne prihvaća ove odredbe obavezan je napustiti smještaj.

Želimo Vam ugodan odmor u smještajnim jedinicama "Villa Manda".

U Ribnici, 12. svibnja 2011.

Login Form

Idi na vrh